Få skaden behandlet hos os

Skadebehandlinger

Løberknæ (Runners Knee) er en hyppig overbelastningsskade af den store sene der løber på ydersiden af låret (tractus ilios tibialis). Oftest sidder smerterne foran og på siden af knæet. Skaden opstår når senen gnider sig op ad et fremspring nederst på lårbensknoglen og denne friktion forårsager inflammation. Man mærker typisk smerterne efter et antal bestemte kilometer på løbeturen, hvor man er nødsaget til at stoppe. Behandling med massage reducerer smerter og afhjælper problemet, men det fjerner ikke årsagen. Her kan man gøre meget med de rigtige løbesko ved hjælp af løbetest samt korrekt opvarmning og udspænding.

Springerknæ (Jumpers Knee) er en kendt overbelasningsskade hos sportsudøvere. Smerterne sidder oftest lige under knæskallen. Kan afhjælpes med massage. Bedste resultat opnås ved samtidigt at lave øvelser, bedst efter vejledning af en fysioterapeut.

Achillesscenen udspringer fra de store muskler i underbenet (Soleus og Gastrognemius) og tilhæfter på calcaneus (hælbenet). Achillesscenen og især lægmusklerne er her belastet i afsættet i løbebevægelsen og der kan derfor opstå betændelse. Årsagen til inflammationen kan være forkerte løbesko, for intensiv træning, for løs snøring af sko eller en kombination.

Folk der jævnligt arbejder ved en computer med mus, eller som laver mange gentagne bevægelser, vil på et tidspunkt risikere at lide af Epicondylitis Lateralis Humeri også kaldet tennisalbue eller musearm. Smerterne stråler op mod skulderen eller ned mod hånden på underarmens yderside.

Tennisalbue og musearm behandles med massage af skulder, nakke, arm og hånd. Behandlingen kan reducere smerten. Ved flere behandlinger kan smerten fjernes.

Plantar fasciitis, ofte kaldt hælspore, er en hyppig årsag til smerter under hælen. Bindevævspladen i fodsålen hæfter til hælens knogle, og her kan den blive overbelastet eller udsat for slid. Aflastning med tilpasning af fodtøj og aktiviteter, som har udløst smerterne, kan hjælpe samt massage.

Jeg anvender kinesiotape, hvis jeg vurderer at det er en fordel i det enkelte tilfælde. Tapen bruges til at aflaste muskler, dræne væske i muskler ved at lave facieløft (dvs. jeg løfter huden 10%) og m.m. Ofte som løber har jeg selv døjet med overbelasningsskader og anvendt kinesiotape med gode resultater.